Medicinsk laserbehandling för häst

 

Jag utför sedan 2021 medicinsk laserbehandling för hästar med goda resultat. Främst utför jag behandlingar i södra Skåne men utgår från Höllviken och Vellinge kommun med omnejd (Vellinge, Skanör, Falsterbo, Höllviken, Trelleborg och Malmö).

 

Medicinsk laser för häst – Minska smärta och ömhet, främja och påskynda läkning.
laserbehandling häst - Höllviken - Skanör - Falsterbo - Vellinge - Malmö och Trelleborg - Skåne - Medicinsk laser är en bra behandling som läker och minskar smärta från bristningar och leder

Alla skador som hästar ådrar sig är på cellnivå, Lasern arbetar, smärtlindrar och läker på just cellnivå

Rebecca Svärd, EquiByBeccs

Direkta fördelar med medicinsk laserbehandling:

  • Läker på cellnivå
  • Återställer och ökar ämnesomsättning i cellen
  • Antiinflammatorisk
  • Smärtlindrande
  • Ökar celldelning
  • Stärker och hjälper immunförsvaret
  • Hjälper lymfsystemet att transportera bort slaggprodukter

Forskning på medicinsk laser har genomförts i mer än 40 år och de goda resultaten är dokumenterade.

Medicisk laser hästar är en effektiv behandling mot smärta och skador på muskler och leder - Laserbehandling av häst i skåne - Vellinge kommun - Trelleborg och Malmö kommun - Jag utgår från Höllviken

En av mina mest efterfrågade uppdrag just nu är att behandla tennisarmbåge på padelspelare (Inte min kärnverksamhet) – Anledning: Laserbehandling för såväl människor som hästar och andra djur ökar eftersom vi vet att det fungerar.

Vilken laser använder jag

Jag använder mig av medicinsk laserutrustning från Irradia. Främst använder jag en laser som heter MID-LITE. MID-LITE är en laser framtagen för professionellt bruk. Jag har erfarenhet av flera av Irradias produkter men har valt att främst använda MID-LITE eftersom den har fördelen att vara enkel att transportera, är batteridriven och effektiv. Detta medför att jag exempelvis kan behandla hästar oavsett om de står i box, boxgång eller i hagen.

För mig handlar det om att laserbehandla hästen i den miljön där hästen känner sig mest bekväm och en miljö där både jag och hästen kopplar av.

MID-LITE är en professionell medicinsk laserutrustning, framtagen för att vara lättanvänd och transportabel. Enkel att ta med sig ut i fält, till patient, eller på kliniken. MID-LITE har ett inbyggt uppladdningsbart batteri men kan även användas när den är inkopplad till ett eluttag.

irradia medicinsk laser används på hästar och djur för att minska smärta och påskynda läkning av muskler leder och sår med mera